Vesivahingot - Oulun Kosteustutkimus Oy

Vesivahingot

Jos vesivahinko sattuu, me autamme – ripeästä ensiavusta kuivaukseen, jälkivahinkojen torjuntaan ja saneeraukseen. Palvelemme kotitalouksia, taloyhtiöitä ja rakennusliikkeitä asiantuntemuksella ja yli 20 vuoden kokemuksella. Käytössämme on aina alan uusin tieto, ammattitaito ja laitteisto. Vesivahingon sattuessa pirauta p. 041 730 5405, niin saat apua nopeasti!

Hälykärry

Vesivahingossa aika on ensiarvoisen tärkeässä roolissa: mitä nopeammin pääsemme kartoittamaan vahingon ja aloittamaan työt, sitä paremmin vahingon laajeneminen pystytään rajaamaan. Hälykärry on Oulun Kosteustutkimuksen kehittämä ja tarkkaan hiottu ratkaisu hätätilanteita varten. Kärryssä on kaikki tärkeimmät tarvikkeet vesivahingon varalle käyttövalmiiksi pakattuna.

Vahinkokartoitukset

Vesivahingon selvitystyöt alkavat vahingon syyn selvittämisellä. Seuraava askel on poistaa vahingon aiheuttaja lisävahinkojen estämiseksi. Asiantuntijamme paikallistavat putkistovuodot tarkasti erityyppisillä vuodonpaikannuslaitteilla.

Vesivahinkokohteen kosteusmittausten suorittaminen sekä mittaustulosten tulkinta vaihtelevissa olosuhteissa vaativat todellista ammattitaitoa. Talon asiakirjoihin tutustumisen jälkeen suoritamme tarkemman rakenteiden kosteusmittauksen rakennekosteusmittareilla rakenteisiin porattavien reikien kautta.

Laadimme kartoituksen tuloksista kuvallisen kosteuskartoitusraportin, jonka avulla korjaustyöt on helppo aloittaa. Kartoituksen yhteydessä selvitämme myös tarvittavan remontin laajuuden ja remontin aikaisen asumiskelpoisuuden.

Suojaustyöt

Vahinkokohteen remonttialue tyhjennetään irtaimistosta ja henkilökohtaisista tavaroista. Kauttamme saa myös muuttoapua ja varastokontteja irtaimiston säilyttämistä varten. Remontoitava alue osastoidaan ja alipaineistetaan, jotta rakennustöistä aiheutuva pöly ei pääse leviämään muihin tiloihin. Käytössämme on tunnetusti Oulun paras kalusto, jolla estetään pölyn leviäminen.

Purkutyöt

Ennen rakenteiden kuivausta vahinkoalueelta joudutaan usein poistamaan vaurioituneet ja kosteuden haihtumista estävät pintamateriaalit sekä jyrsimään pois kastuneet tasoitteet, mattoliimat ja kiinnityslaastit kuivumisen nopeuttamiseksi. Meillä on käytössämme monipuolinen kalusto, ja isommissa purkutöissä käytämme myös suurtehoimurointia.

Rakenteiden kuivaus

Rakenteiden kuivauksessa käytössämme on monipuolinen kalusto. Seuraamme kuivauksen etenemistä välimittauksilla, ja tarvittaessa rakenteet myös desinfioidaan. Varmistamme lopputuloksen porareikä- tai näytepalamittauksilla, jolloin saadaan rakenteen viralliset kosteusarvot. Oulun Kosteustutkimus toimittaa kaikista kuivauksista loppumittausraportin.

Saneeraus

Saneeraustyöt aloitetaan rakenteiden kunnon ja kuivaksi toteamisen jälkeen. Asukas tai asunnon omistaja käy valitsemassa rautakaupasta sopivan hintakategorian tuotteet, jotka me sitten asennamme. Korjaamme vaurioalueen kosteusvahinkoa edeltäneeseen tasoon, ellei toisin ole sovittu. Saneeraustyön lopuksi järjestetään yhteinen loppukatselmus. Henkilöstöllämme on Vedeneristäjän henkilösertifioinnit ja ammattitaitoiset asentajamme käyvät säännöllisesti materiaalivalmistajien tuotekoulutuksissa.

Siivous

Hoidamme myös saneerauksen jälkeisen siivouksen tehokkaasti ja tarkasti. Tarvittaessa käytämme ilmanpuhdistimia rakennuspölyhiukkasten poistamiseksi.