Kotitaloudet - Oulun Kosteustutkimus Oy

Kotitaloudet

Kosteusmittaus

Meiltä saat avun kotisi sisäilma- ja kosteuspulmiin tutkimuksista remontointiin asti – asiantuntemuksella ja yli 20 vuoden kokemuksella. Käytössämme on aina alan uusin tieto, ammattitaito ja laitteisto. Myös palvelumme ystävällisyyttä ja ripeyttä on kehuttu. Pirauta p. 041 730 5405 tai laita sähköpostia okt@oulunkosteustutkimus.fi, niin jutellaan lisää!

Sisäilma- ja kuntotutkimukset

Jos kotisi sisäilman laatu epäilyttää tai jo aiheuttaa oireita asukkaissa, asia on syytä tutkia ja hoitaa kuntoon viivyttelemättä.

Sisäilmaongelmien syitä voivat olla esimerkiksi ilmanvaihdon ongelmat, mikrobivauriot, kuidut ja kemialliset epäpuhtaudet. Aloitamme tutkimukset yleensä tutustumalla kohteeseen, sen historiaan ja asiakirjoihin. Tämän jälkeen selvitämme perusteellisesti rakennuksessa vallitsevat olosuhteet: lämpötila, kosteus, hiilidioksidipitoisuus, paine-ero ja rakennuksen tiiviys. Rakenteiden kuntoa ja sen vaikutusta sisäilmaan tutkimme ottamalla mikrobinäytteitä, jotka analysoidaan tutkimuslaboratoriossa.

Riittävän laajan tutkimuksen perusteella laadimme raportin ja suosittelemme tarvittavia toimenpiteitä. Kauttamme on saatavilla myös ammattitaitoista saneerauspalvelua sisäilmaongelmien poistamiseksi. Asentajillamme on Rakenteiden tiivistäjän henkilösertifikaatti.

Vesivahinko

Jos vesivahinko sattuu, me autamme! Akuutteja tilanteita varten käytössämme on Hälykärry, jonka ansiosta pääsemme kartoittamaan vahingon ja rajaamaan sen laajenemisen nopeasti. Huolehdimme vahinkoalueen kuivauksesta ja mahdollisista purkutöistä sekä kotisi remontoinnista asumiskuntoon. Lue tarkemmin Vesivahinkoihin liittyvistä palveluistamme >

Kosteuskartoitus

Vesivahinkokohteen kosteusmittausten suorittaminen sekä mittaustulosten tulkinta vaihtelevissa olosuhteissa vaativat todellista ammattitaitoa. Kosteuskartoitus aloitetaan yleensä pintoja rikkomattomin menetelmin. Talon asiakirjoihin tutustumisen jälkeen suoritamme tarkemman rakenteiden kosteusmittauksen rakennekosteusmittareilla rakenteisiin porattavien reikien kautta. Poraamme mittausreiät ensisijaisesti kohtiin, joista ne eivät näy mittaukset jälkeen, kuten kynnyksen tai komeron alle.

Laadimme kartoituksen tuloksista kuvallisen kosteuskartoitusraportin, jonka avulla korjaustyöt on helppo aloittaa. Kartoituksen yhteydessä selvitämme myös tarvittavan remontin laajuuden ja remontin aikaisen asumiskelpoisuuden.

Lämpökuvaus

Lämpökuvaus on nopea tapa paljastaa kiinteistön rakenteiden lämpöteknisiä ongelmia rakenteita rikkomatta. Se antaa luotettavaa tietoa kotisi energiankulutukseen vaikuttavista lämpö- ja ilmavuodoista, jotka lisäävät energian kulutusta ja heikentävät asumisviihtyvyyttä. Lämpökuvauksella voidaan myös paikantaa sähkölaitteiden ja koneiden vikakohdat, rakenteiden sisäiset putkivuodot ja lattialämmitys.

Oulun Kosteustutkimus on Pohjois-Suomen edelläkävijä lämpökuvauksissa. Käytössämme on alan uusinta tekniikkaa edustava lämpökamera sekä tietotekniikkaan perustuva lämpökuvien analysointi ja raportointi. Henkilöstöllämme on Lämpökuvaajan henkilösertifikaatti.

Asbesti- ja haitta-ainekartoitukset

Asbestia on Suomessa käytetty rakentamisessa vuosina 1910–1994. Asbesti- ja haitta-ainekartoituksella selvitetään, onko kiinteistössä ja sen teknisissä järjestelmissä materiaaleja, jotka sisältävä terveydelle vaarallisia ja haitallisia aineita.

Asbesti- ja haitta-ainekartoituksen perusteella kotisi ja sen järjestelmien muutos- ja korjaustoimet voidaan suunnitella niin, etteivät ne vaaranna korjausta suorittavien henkilöiden tai asukkaiden terveyttä. Puutteellisesti suoritetulla haitta-ainekartoituksella ja väärin toteutetuilla korjaustoimenpiteillä haitat voivat olla vakavia. Henkilöstöllämme on Asbesti- ja haitta-ainekartoitusten henkilösertifikaatti.

Remontointi

Saat kauttamme ammattitaitoista remonttipalvelua kotisi sisäilmaongelmien poistamiseksi tai vesivahingon jälkeisiin korjaustöihin. Henkilöstöllämme on Vedeneristäjän sekä Rakenteiden tiivistäjän henkilösertifikaatit, ja ammattitaitoiset asentajamme käyvät säännöllisesti materiaalivalmistajien tuotekoulutuksissa.

Viemärikuvaus

Käytössämme on kolme erikokoista viemärikameraa, joilla pystymme paikantamaan ongelmakohdat viemärissä ja vahinkojen syyt.